Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
23/10 2014
Syddjurs Folkeuniversitet
Bogens Søvej 6
8400 Ebeltoft
Tlf: 29476833

Yderligere information: Hjemmeside
Entré: ja

Vi præsenterer foredrag af de dygtigste forskere og formidlere. De brænder for deres fagområde og elsker at dele deres viden med andre. Her møder du forskerne i øjenhøjde. Viden danner grundlag for gode samtaler i godt selskab, så tag naboen, kollegaen, vennen og hele familien med. I kan finde fælles inspiration, få værdifuld viden og opløftende oplevelser - sammen. Syddjurs Folkeuniversitet er en del af Folkeuniversitet Danmark. Alle har det formål at formidle forskningens resultater og metoder til befolkningen og dermed styrke demokrati og aktivt medborgerskab. Folkeuniversitetet har adgang for alle - uanset alder, køn og uddannelsesmæssig baggrund. Folkeuniversitetet er for alle

Viser 1-4 ud af 4 fra/efter 16. aug. 2018

Foredrag: Kvantefysikken - atomernes vilde verden (via livestream fra Aarhus Universitet)
Tir. d. 9. oktober 2018 , kl. 19-21.
Hør om de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå - samtidig med at den anvendes med succes på alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones. Læs mere. Arrangeret af Syddjurs Folkeuniversitet.
Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)
Tir. d. 23. oktober 2018 , kl. 19-21.
Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier. Læs mere. Arrangeret af Syddjurs Folkeuniversitet.
Foredrag: Vulkaner og samfund gennem tiderne (via livestream fra Aarhus Universitet)
Tir. d. 13. november 2018 , kl. 19-21.
Vulkanudbrud er voldsomme geologiske hændelser, men har de også påvirket menneskets historie? To forskere sætter geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud gennem tiderne og hvordan de har påvirket samfund - også i de nordiske lande. Læs mere. Arrangeret af Syddjurs Folkeuniversitet.
Foredrag: Antistof (via livestream fra Aarhus Universitet)
Tir. d. 20. november 2018 , kl. 19-21.
I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction. Studier af antistof kan måske afsløre hvorfor stjerner, planeter, og mennesker faktisk er til. Læs mere. Arrangeret af Syddjurs Folkeuniversitet.
Musik Teater
Kunst Sport
Natur Foredrag
Film Børn
Andet
Dag Uge Måned Alle
Admin - Login/logout