Skovens Dag ved Gammel Estrup

Skovarbejdere

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet og Det Grønne Museum inviterer til Skovens Dag med en række gratis aktiviteter for store og små i herregårdsskoven.

På Skovens Dag 7. maj stiller de to nabomuseer Gammel Estrup – Herregårdsmuseet og Det Grønne Museum skarpt på anvendelsen af skovens ressourcer i fortid og nutid. Museerne har i dagens anledning arrangeret en guidet tur til Skovarbejderhuset i Lunden, hvor man kan opleve både gammeldags og moderne skovarbejde.

"Turen begynder kl 10 og går forbi de gamle herregårdsmarker, hvor man blandt andet kan høre om biodiversiteten i skel og læhegnets betydning. Turen ender ved Skovarbejderhuset i den gamle herregårdsskov Lunden. På pladsen ved huset kan man se redskaber og anordninger til håndtering af træ og tømmer som en del af skovarbejderens arbejde omkring 1930. Man kan opleve udkørsel med træ med arbejdsheste, og man kan købe mad som passer sig til en landarbejder. Man kan også beundre nutidens store "konge" i skoven – den store skovningsmaskine – som gør mange skovarbejderes arbejde på meget kort tid", fortæller Helle Ingerslev Kristensen som er museumsformidler ved Gammel Estrup – Herregårdsmuseet.

Den guidede tur op til skovarbejderhuset begynder kl. 10 fra p-pladsen ved museerne. På vejen tilbage til museerne kan man følge en lille jagtsti med opgaver undervejs og mulighed for at vinde en præmie. Man kan også vælge at besøge Skovarbejderhuset på egen hånd i tidsrummet kl 10-16. Der er en begrænset mængde parkeringspladser på vigepladsen øst for huset. Det er gratis at deltage i Skovens Dag.

Musik Teater
Kunst Sport
Natur Foredrag
Film Børn
Andet
Dag Uge Måned Alle
Admin - Login/logout